نمایندگان مجلس شورای اسلامی روز دوشنبه لایحه اختصاص یک درصد از بودجه دستگاه های اجرایی به ورزش را کنار گذاشتند تا ورزش ایران همچنان با بحران مالی مواجه باشد.
به گزارش ایرنا، محمود احمدی نژاد رییس جمهوری اسلامی ایران کمتر از یک سال قبل برای حل بحران مالی ورزش کشور پیشنهاد داد تا یک درصد از بودجه دستگاه های اجرایی کشور به ورزش اختصاص یابد.
در نهایت این پیشنهاد شجاعانه پس از بررسی های کارشناسانه در قالب ماده ای از لایحه برنامه پنجم توسعه کشور به مجلس شورای اسلامی ارایه شد این در حالی است که علی سعیدلو معاون رییس جمهوری و رییس سازمان تربیت بدنی از بدو ورود به دستگاه ورزش کشور رفع مشکلات مالی را در اولویت قرار داده است و همواره از این موضوع به عنوان دغدغه دولت یاد می کند.
حمایت نمایندگان کمیته تربیت بدنی و فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی از این طرح، تمامی دست اندر کاران ورزش را قانع کرد که به زودی ورزش کشور شاهد تحول و دگرگونی خواهد شد.
در این میان منتقدان نیز از تصویب چنین طرحی حمایت کردند و فضایی در ورزش کشور حاکم شد تا همه چیز آماده تحول و جهش ورزش ایران در آینده نزدیک باشد.
** کمیسیون تلفیق اولین کیش را به ورزش داد
نخستین شوک را چندی پیش کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی به ورزش کشور وارد کرد چرا که نمایندگان در این جلسه ماده پیشنهادی را کنار گذاشتند تا امیدها در خصوص جهش ورزش کشور کمرنگ شود.
پس از آن بسیاری از نمایندگان موافق اعلام کردند که هنوز می توان این لایحه را در صحن علنی مجلس مطرح کرد تا پس از ارایه توضیحات و دلایل، این لایحه به تصویب برسد.
اما در جلسه علنی روز دوشنبه مجلس ، قانونگذاران آب سردی را برپیکره ورزش کشور ریختند تا ورزش کشور همچنان با مشکل کمبود منابع دربخش های مختلف و مخصوصا ساخت و سازهای ورزشی ، تکمیل ورزشگاه ها و مجموعه های ورزشی در سراسر کشور دست و پنجه نرم کند.
** در مجلس چه گذشت
با توجه به حمایت های برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از این طرح همچون امیدوار رضایی رییس فراکسیون ورزش مجلس ، سید جلال یحیی زاده رییس کمیته تربیت بدنی و برخی دیگر از نمایندگان به ویژه نمایندگان استان هایی که اجرای این طرح به بسیاری از درخواست های ورزشی استان انها پاسخ می داد کمتر کسی پیش بینی می کرد که موضوع اختصاص یک درصد از بودجه دستگاه های اجرایی به ورزش که روز گذشته در صحن علنی مطرح شد سرانجام با اخطارها و تذکرهای برخی از نمایندگان از دستور کار خارج شود.
"حسن کامران" نماینده اصفهان در آغاز بررسی ماده 16، پیشنهاد بازگشت به لایحه دولت را ارایه داد.
در ماده 16 لایحه دولت آمده است : به منظور توسعه ورزش همگانی، ورزش قهرمانی و توسعه زیرساخت های ورزشی دستگاههای اجرایی مکلف هستند یک درصد از اعتبارات خود را در امر تربیت بدنی و ورزش هزینه کنند.
اما این پیشنهاد با اخطار محمدرضا باهنر رییس کمیسیون تلفیق مواجه شد.
باهنر این پیشنهاد را مغایر اصل 52 و 53 قانون اساسی دانست.
وی تاکید کرد: در این ماده آمده که یک درصد از اعتبارات همه دستگاه های اجرایی از جمله شورای نگهبان، شورای عالی امنیت ملی و نیروهای مسلح به امر تربیت بدنی اختصاص یابد.
باهنر نماینده تهران یادآور شد که مجلس میخواهد تمامی دستگاهها را مکلف کند؛ "کجای شورای عالی امنیت ملی، شورای نگهبان و نیروهای مسلح به تربیت بدنی میخورد؟ این روش بودجه نویسی را به هم می زند."
علی لاریجانی رییس مجلس نیز در پاسخ به باهنر گفت: "اگر در این ماده مینوشتند تا یک درصد از بودجه دستگاه های اجرایی به ورزش اختصاص یابد ، مخالف قانون اساسی بود اما وقتی گفته میشود یک درصد موضوع روشن است."
وی در عین حال برخی از صحبتهای باهنر را وارد دانست و گفت: ایرادی که شما میگویید مثلا در شورای عالی امنیت ملی، شورای نگهبان این موضوع ایراد محتوایی دارد اما ایراد قانون اساسی ندارد.
پیشنهاد بازگشت لایحه به دولت ، رای لازم را کسب نکرد و مجلس وارد بررسی پیشنهادهای اصلاح عبارتی در ماده 16 گزارش کمیسیون تلفیق شد.
** 5500 میلیارد تومان از ورزش گرفته شد
بر اساس طرح پیشنهادی رییس جمهوری، اگر این لایحه به صورت نهایی به تصویب میرسید، سالانه نزدیک به 1100 میلیارد تومان به بودجه ورزش اضافه میشد که در مجموع با پایان برنامه پنجم ، ورزش ایران از دریافت رقمی نزدیک به 5500 میلیارد تومان برخوردار میشد.
دستگاه ورزش ایران با بهره بردن از این بودجه می توانست بسیاری از طرحهای عمرانی خود را به اتمام و مرحله بهرهبرداری برساند اما با حذف ناگهانی این لایحه از برنامه پنجم توسعه، ورزش ایران از دستیابی به چنین مزیتی محروم شد.